NAŠA ZGODBA

TEATANIA

Trije Burniki

Trije bratje smo se odločili za skupno podjetniško pot. Združili smo svoje znanje in v Slovenijo pripeljali najboljše čaje, ki sta jih posebej za vas izbrala Filip in Urh, do sedaj edina čajna someljeja v tem delu Evrope, ki sta certifikat pridobila na prestižni UK Tea Academy v Lonodnu. Jaka skrbi za poslovni del, Filip in Urh pa s svojim poglobljenim poznavanjem čaja izbirata čaje in skrbita za stik s plantažami in dobavitelji. Teatania ni le spletna trgovina, je pokrajina, kjer se srečujejo čajni ljubitelji in poznavalci.

čaj kot eliksir

Čaj in mi

Zgodovina čaja se začenja pred vsaj 5000 leti. Že Shen-nong, ki naj bi v tretjem tisočletju pred našim štetejem odkril, da listi čajevca vročo vodo obarvajo in spremenijo v okusen napitek, je verjel v njegovo zdravilno moč. Do danes so v tem priljubljenem napitku odkrili veliko vsebnost antioksidantov in drugih snovi, ki ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje. Kofein nas napolni z energijo, antioksidanti preprečuejo oksidacijo, čaj naj bi ugodno vplival na holesterol, krvni tlak, prebavo, izboljševal naj bi ledvične in možganske funkcije, ščitil naj bi pred boleznimi srca in ožilja …

Nekaj skodelic na dan prav gotovo ugodno vpliva na naše razpoloženje, saj se ob pitju čaja ustavimo v vsakdanjem hitenju in si vzamemo trenutek zase. Ko spijemo skodelico z ljudmi, ki so nam blizu, obred pitja postane družaben dogodek, v katerem se lahko sprostimo in vsaj za trenutek umaknemo vsakdanjim skrbem.

Znanje za prihodnost

Prestižno
izobraževanje

Urh in Filip sta svoje veselje do čaja nadgradila s prestižnim izobraževanjem na UK Tea Academy v Londonu pri eni največjih čajnih strokovnjakinj na sveu, Jane Pettigrew, avtorici sedemnajstih knjig o čaju. Najprej sta v Londonu pridobila naziv Tea Champion, leta 2016 pa še Tea Sommelier. Tako sta postala najmlajša in hkrati edina čajna someljeja v tem delu Evrope.

V času izobraževanja v Londonu sta navezala stik s številnimi strokovnjaki in poslovneži v svetu čaja, zato je bila odločitev o ustanovitvi trgovine s čajem lahka.

priložnost za nekaj novega

Premium čaji
prvič v Sloveniji

Teatania prinaša v Slovenijo prvovrstne čaje. Čajna someljeja sta izdelke najboljših dobaviteljev pokusila, ocenila in izbrala najkvalitetnejše. Mnogi izdelki nosijo certifikat ekološke pridelave. Tako je nastal nabor, ki ga ponuja naša trgovina.  

Čaj pošljemu kupcu v najkvalitetnejši embalaži z zapiranjem zip in dodatnim vročim varom na vrhu vrečke, ki preprečuje vdor zraka. Izdelek lahko hranite v stoječi vrečki, saj sistem zip zagotavlja zrakotesnost in dolgo obstojnost čajnih lističev. Vsak izdelek je opremljen tudi z grafičnimi navodili za pripravo najboljše skodelice čaja, saj se postopek razlikuje od izdelka do izdelka.

čaj za vse

Teatanijini
čajni paketi

Čeprav v zadnjih letih čedalje več ljudi opušča pitje kave in posega po čaju, se v Teataniji zavedamo, da nekateri v svet čaja šele vstopajo, drugi pa so z njim že dodobra seznanjeni. Prav zato smo pripravili različne pakete. Začetnikom je namenjen nabor raznovrstnega aromatiziranega in prepoznavnega čaja, ki odstira pisani svet čajnih okusov in arom. Paket za sladokusce bo navdušil vse, ki čaj dobro poznajo, saj bodo znali ceniti najkvalitetnejši čaj, ki zadovolji še tako prefinjen okus.

Naša ponudba vključuje tudi tematske pakete, ki jih čajna someljeja sestavljata ob različnih priložnostih in so na voljo le omejen čas.

Novičke

 

Razširite svoje čajno obzorje

Uporaba piškotkov​

Za izboljšanje uporabniške izkušnje naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.