Splošni pogoji poslovanja

Uvod

Slovnična kategorija moškega spola je nevtralno uporabljena za moške in ženske.

Spletno trgovino www.teatania.si upravlja Teatania, Jaka Burnik, s. p., s sedežem na naslovu Šlandrov trg 1, 3310 Žalec (v nadaljevanju ponudnik). Ponudnik odgovarja za izvedbo naročil v skladu z objavljenimi pogoji. Obiskovalec spletne strani (v nadaljevanju uporabnik) lahko na spletni strani opravi nakup, se naroči na novice, se prijavi na izobraževanje ali naroči čajanko.

 

Registracija

Uporabniku se za uspešen nakup ni potrebno registrirati. V zaključnem delu naročila mora vpisati podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno izvedbo naročila, plačilo in dostavo.

Uporabnik lahko na spletni strani usvari svoj profil in vnese podatke, ki so potrebni za naročilo, njegovo obdelavo in dostavo.

Z registracijo uporabnik ponudniku dovoli uporabo osebnih podaktov, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno izvedbo naročila. Ponudnik hrani in obdeluje osebne podatke naročnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in GDPR.

 

Dostopnost informacij

Podjetje Teatania, Jaka Burnik, s. p., se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja)
 1. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 1. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 1. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumnem roku); izdelki, ki jih ni na zalogi, so ustrezno označeni
 1. e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 1. f) jasno in nedvoumno določene cene izdelkov in stroške dostave
 1. g) način plačila in dostave
 1. h) časovno veljavnost ponudbe
 1. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
 1. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Postopek nakupa

Uporabnik je lahko fizična ali pravna oseba.

Ko uporabnik izbere želeni izdelek in njegovo količino, klikne na gumb “DODAJ V KOŠARICO”. S klikom na ikono košarice v zgornjem desnem kotu spletne trgovine lahko naročnik kadar koli dostopa do izdelkov, ki jih je v košarico dodal, in s klikom na gumb “UREDI KOŠARICO” uredi svoje naročilo.

Ko želi zaključiti nakup, klikne gumb “NA BLAGAJNO”, kjer lahko še enkrat preveri vsebino košarice. Pred nakupom lahko spreminja količine in izdelek iz košarice tudi odstrani.

Ko uporabnik preveri vse izdelke v košarici in ceno za plačilo, mora za zaključek nakupa klikniti na gumb “ZAKLJUČI NAKUP”. V polja vpiše podatke o uporabniku. V kolikor se naslov za dostavo razlikuje od uporabnikovega, ga s klikom na polje “DRUG NASLOV ZA DOSTAVO” doda. Nato izbere način plačila in dostave ter označi, da se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja. S klikom na gumb “KUPITE SEDAJ” konča naročilo in potrdi plačilo.

Elektronsko sporočilo, ki ga uporabnik takoj po nakupu prejme na naslov, ki ga je navedel, vsebuje potrditev prejema naročila in predračun, če je naročnik označil plačilo po predračunu. Predračun ima valuto 5 delovnih dni. Po prejemu plačila ponudnik izdelek v razumnem roku odpošlje na naslov, ki ga je uporabnik navedel za dostavo. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb v primeru napak. V kolikor se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik uporabnika o tem obvestil. Uporabnik ima v tem primeru pravico, da brez stroškov odstopi od naročila.

Uporabnik poleg naročenega izdelka prejme tudi originalen račun.

V kolikor ponudnik ugotovi, da oddanega naročila ne more izvesti, mora o tem pravočasno obvestiti uporabnika. Pri tem uporabi kontaktne podatke, ki jih je uporabnik navedel ob naročilu. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti, če je uporabnik navedel napačne kontaktne podatke.

Kupoprodajna pogodba med Teatanio in uporabnikom je v spletni trgovini www.teatania.si  sklenjena v trenutku, ko Teatania uporabniku pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Kupoprodajno pogodbo (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila)  hrani Teatania v elektronski obliki.

 

 

Načini plačila in izdaja računa

Uporabnik lahko izdelke plača na enega izmed naslednjih načinov:

 1. Plačilo po predračunu (UPN nalog)

Ko uporabnik opravi naročilo, na vneseni elektronski naslov prejme predračun, kjer so vsi podatki za plačilo na račun podjetja Teatania, Jaka Burnik, s. p.

 1. Plačilo po povzetju

Ko uporabnik opravi naročilo, na vneseni elektronski naslov prejme obvestilo, kjer so izpisani vsi podatki o naročilu. Ponudnik naročilo ustrezno zapakira in preda dostavni službi (Pošta Slovenije ali GLS), paket pa označi z “odkupnino”. Naročnik plača naročilo z gotovino ali plačilnimi karticami dostavni službi ob dostavi na izbrani naslov. V primeru nastanka dodatnih stroškov (npr. stroški za nakaznico, provizija …), so ti na strani uporabnika.

 1. S pomočjo sistema Stripe

Preko sistema Stripe na račun Teatania, Jaka Burnik, s. p.

Teatania pošlje uporabniku račun skupaj z naročenimi izdelki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Ponudnik uporabnika obvesti tudi o pravici do odstopa od pogodbe. Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Dostava

Za dostavo izdelkov skrbijo podjetja:

Pošta Slovenije, d.o.o.

General Logistics Systems, d.o.o.

Stroški dostave in pakiranja v Sloveniji pri nakupu do 25,00 € znašajo 4,60 €. Dostava pri nakupu nad 50,00 € je brezplačna. Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja, Šlandrov trg 1, 3320 Žalec. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo znotraj Republike Slovenije.

V primeru, da naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in sprožiti postopek reklamacije.

Cene

Cene, objavljene na spletni strani www.teatania.si, veljajo na dan naročila. Vse cene so v evrih. Ker nismo davčni zavezanci, davek ni posebej obračunan.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Odstop od nakupa čajev ni mogoč.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti, rok dobave ali cena izdelkov spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Podjetje Teatania, Jaka Burnik, s.p., ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, prav tako pa tudi ne za primere, da dostop in uporaba informacij na teh spletnih straneh ni mogoča.

 Ponudnik ne prevzema odgovornosti za objavljene opise čajev in njihovega učinka. Navodila za pripravo so priporočilo uporabnikom, lahko se razlikujejo glede na individualni okus ali značilnost čaja. Čaj ni nadomestilo za zdravilo, zato se v primeru zdravstvenih težav posvetujte z zdravnikom.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Prepovedano je kopiranje besedila in slik brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Teatania, Jaka Burnik, s. p.

 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke. Uporabljeni bodo izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila. Zbranih osebnih podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim osebam.

Podatke o naročilu bo ponudnik posredoval le v primeru izbire načina plačila, ki zahteva posredovanje podatkov o naročilu in naročniku, a izključno ponudniku storitve izbranega načina plačila, ki ima sklenjeno veljavno pogodbo s podjetjem Teatania, Jaka Burnik, s. p.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke naročnika v skladu z ZVOP-1 in GDPR (EU 2016/679). Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke naročnikov, ki so se registrirali ali opravili nakup: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča. Ponudnik navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo z naročniki.

Naročnikovih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako da poskrbi za varnost svojega elektronskega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Reševanje sporov

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno. Kontaktna oseba za reševanje sporov je Jaka Burnik, info@teatania.si.

V kolikor spora ne bo mogoče rešiti sporazumno, je za reševanje pristojno sodišče v Celju.

Newsletter

Razveselite sebe in svoje bližnje

Uporaba piškotkov​

Za izboljšanje uporabniške izkušnje naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.